KRACHT, INNOVATIE EN EEN FOCUS OP KWALITEIT

Polaris® is een financieel stabiel en snelgroeiend Amerikaans bedrijf met een jaaromzet van meer dan 3 miljard USD. Wij zijn een wereldwijde leider op het gebied van Power Sports, een onderneming die wereldwijd vertrouwd wordt door Polaris® dealers, distributeurs en rijders in meer dan 130 landen.

Bij Polaris® is innovatie onze motivatie. Wij ontwikkelen hoogwaardige voertuigen aan de hand van de modernste technologie en met de modernste productieprocessen. Bovendien zijn wij eigenaar van meer dan 350 patenten wereldwijd.  Polaris® produceert sneeuwscooters, off-road voertuigen (ATVs en side-x-sides), en motorfietsen, inclusief Indian Motorcycle®.

Polaris® is leverancier van speciaal onwikkelde off-road voertuigen aan de Amerikaanse defensie, die wereldwijd worden ingezet bij militaire operaties. Indian Motorcycle® heeft een rijke geschiedenis als leverancier van de Amerikaanse defensie. Dit begon tijdens de eerste wereldoorlog toen het bedrijf 60% van de motorfietsen leverden die gebruikt werden door de geallieerden troepen. Tijdens de tweede wereldoorlog, produceerde, Indian Motorcycle® innovatieve nieuwe modellen waarvan de meesten werden uitgerust met een zijspan. Dit was essentieel voor het succes van de geallieerden strijdkrachten.

De roots van Polaris® liggen stevige verankerd in het hart van Amerika. Het bedrijf is opgericht in 1954 in Rouseau, Minnesota waar vandaag de dag nog steeds belangrijke engineering- en productie-faciliteiten te vinden zijn. Indian Motorcycle® motoren worden geassembleerd in Osceola, Wisconsin,  en de eind-assemblage van de motorfietsen vindt plaats in Spirit Lake, Iowa.